Amerikai palacsinta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Desszert, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Meleg, Tejtermékek, Tojás, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejbe belekeverjük a felolvasztott, de lehűlt vajat, a felvert tojásokat, a sót és a masszába forgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, sűrű, egyenletes masszát kell kapnunk. Forró palacsintasütőbe öntünk egy kis merőkanálnyi masszát és a serpenyőt döntögetve kistányérnyi koronggá terítjük. Vastagabb legyen, mint a hagyományos palacsinta, kb. 2 perces sütés után fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük aranybarnára. A serpenyőt nem kell olajozni.
Reggelinek, általában vajjal és juharsziruppal tálaljuk.