Chop suey (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
Ez az étel a tradicionális kínai konyhában nem létezik, valahol, Amerikában találták ki, de jó. A felhevített wokba öntsünk egy kanál olajat és a felvert tojásból süssünk rántottát, tegyük félre. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra és két kanál olajon süssük meg, adjuk hozzá a szójaszószt, a paradicsompürét, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, ha kifehéredett keverjük el a fehérborral és az alaplével, ezt is tegyük félre. A maradék olajban süssük roppanósra az újhagymát. Dobjuk hozzá a húsos keveréket, a vékony csíkokra vágott rántottát, a szójacsírát és forraljuk össze. Önállóan levesként vagy sűrűbbre forralva párolt rizzsel tá lalhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||