Kenyér chips (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Bálint nap, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kenyerek mindkét oldalát forró vasserpenyőben, szárazon, világos barnára sütjük. A szeletek héját levágjuk és átlósan feldaraboljuk, majd lapjában félbe vágjuk. Ha hirtelen sütjük, a középső rész puha marad és könnyen vágható. A nem sült résszel felfelé tepsire rakosgatjuk és grillre állított sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük. Sütés közben a kenyerek kissé felpöndörödnek. Gusztusos, különleges kísérője mártogatósoknak, salátáknak, de pástétomok mellé sem utolsó. Az elkészítése némi gyakorlatot kíván, nem árt vendégség előtt próbálkozni, ha elhibáztunk valamit, némi libazsírral és fokhagymával a kudarc eltüntethető. | |||||||||||||||||||||