Apácafánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Csőben sült, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a tojássárgájákkal, a cukorral és két deci tejföllel csomómentesre keverjük, ekkor hozzáadjuk a többi tejfölt és beleforgatjuk, a sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent tepsibe simítjuk, ujjnyi vastagon és 175 fokra előmelegített sütőben keményedésig sütjük. A tepsiben rombuszokra vágjuk és középforró olajban aranysárgára sütjük. lecsepegtetve porcukorral meghintjük és gyümölcsízzel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||