Tűzdelt fehérpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Tűzdelt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst tisztítsuk meg a hártyáitól. Ferdén tűzdeljük meg a szalonnából, uborkából és répából vágott csíkokkal. Kötözzük át konyhai zsineggel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A felforrósított olajon süssük körbe. Tegyük félre és az olajban pároljuk át a felaprított hagymát, a fokhagymát és a babért. öntsük fel két deci vízzel és tegyük vissza a húst. Lefedve, időnként megforgatva pároljuk két órát. Vegyük ki és a zsineget eltávolítva szeleteljük fel. Tegyük előmelegített tálra. A szaftot süssük zsírjára, keverjük bele a paradicsompürét és süssük össze. öntsük rá a bort, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a paprikát, majd a babért eltávolítva turmixoljuk össze. Öntsük a húsra. Knédlivel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||