Vörösborkocsonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Alkoholos, Hideg, Édes, Édességek, Desszert, Buli, Karácsony, Bálint nap, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Gyümölcsök, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl édes vörösbor ? ? ? ? 0 0
6 lap zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancs héját lereszeljük és kevés vízben puhára főzzük. A borhoz keverjük a cukrot és a narancs kicsavart levét. A hideg vízben megáztatott zselatint felolvasztjuk és a borba keverjük, majd poharakba öntve dermedni hagyjuk. Amikor kissé megszilárdult a tetejére szórjuk a narancshéjat. Hidegen tálaljuk.
Gyerekeknek ne adjuk!