Pulykamelldiszkosz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
20 dkg füstölt főtt tarja 197 15 15 0.3 0 85
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A diszkosz kibélelem a szalonnával, beleterítem a felkarikázott burgonyát, sózom, borsozom, Rárakom a sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesített pulykamellszeleteket. Erre halmozom a szeletelt, kicsumázott almát, paprikát, a félfőre vágott hagymát és végül betakarom a tarjaszeletekkel, A tetejére kenem a tejfölt és rászórom a sajtot. A diszkoszt lezárva 1 órára a parázsba teszem.