Rakott savanyúkáposzta diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Párolt, Diszkosz, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk és kissé rövidebbre vágjuk. Belekeverjük a fűszereket és a finomra vágott hagymát. A vékonyra szelt szalonnával kibéleljük a diszkoszt. Belerakjuk a káposzta felét, rászórjuk a megmosott rizst és beborítjuk, a zsiradékban előzőleg elősütött karajszeletekkel. Ráhalmozzuk a vékonyra szelt kolbászt, majd betakarjuk a maradék káposztával. Aláöntjük a bort és ráöntjük a hús sütőzsiradékát. Lezárva a diszkoszt, másfél órára parázsba temetjük. Tejföllel és friss, puha kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||