Debrecenis fusili (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db debreceni 0 0 0 0 0 75
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
50 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a finomra metélt hagymát és a feldarabolt paprikát, rövid pirítás után belekeverjük a negyedelt, majd felszeletelt debrecenit, az oregánót és összesütjük. közben megfőzzük a tésztát és lecsepegtetve a raguba forgatjuk.
Forrón tálaljuk, a tányéron hintsük meg reszelt sajttal.