Újburgonyás csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
80 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Lebőrözünk, kicsontozunk négy kicsi csirkemellet, és a húsdarabokat kiverve, a vaj felén átsütjük, kivesszük. A vajjal, amiben sült, kikenünk egy mely tepsit, és beleterítjük a megtisztított újburgonyát. Ha aprószemű a krumpli, akkor egészben, ha nagyobb, akkor félbe, illetve négy darabba vágva öntjuk a tepsibe. Megsózzuk, borsozzuk, összekeverjuk és tetejére fektetve a hússzeleteket, még egy keves vajat morzsolunk rá. A tepsit alufóliaval lefedjuk, es a forró sütőben fél órát sütjük.
Tálalás előtt a tetejet finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.