Articsóka paradicsommal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az articsókát sós, citromlével ízesített vízben megfőzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük és szirmaira szedjük. A paradicsomokat lehéjazzuk és kimagozzuk, majd a vegyesen zöld és fekete olívabogyóval együtt darabokra vágjuk. A lilahagymát finomra metéljük. Az ecetet felverjük a sóval és borssal, belekeverjük a zúzott fokhagymát és habosra keverjük az olajjal. A hozzávalókat összeforgatjuk az öntettel, 20 percre behűtjük, tálalás előtt megszórjuk az elforgácsolt parmezánnal. Grillpartik, mediterrán hangulatú ebédek tökéletes előétele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||