Túrófelfújt remoskában (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Sült, Kemence, Remoska, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat jól elkeverjük és a remoska táljába öntjük. 45 percig, avagy tűpróbáig sütjük.
Kiborítva,porcukorral meghintve vagy ízlés szerint baracklekvárral tálaljuk.
Vajazott, morzsával meghintett tepsiben, sütőben is süthető