Mustáros sertésszűz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Göngyölt, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 csipet fahéj 0 0 0 0 0 0
2 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál almalé 100%-os 30 0.4 0.4 7 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáitól, majd dörzsöljük be az olajból, a fűszerkeverékből, a fahéjból és a sóból és borsból készült pácba. Tekerjük be a a baconba és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 15 percig süssük, ekkor ecseteljük be a cukorból és az almaléből készített mártásba és süssük még 10 percet.
Ferdén, szeletekre vágva tálaljuk.
Burgonya pürét és őszi barack befőttet tálaljunk mellé.