Csípős sült hal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hirtelen sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Halak, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A halat vágjuk kockára és csavarjuk rá a citrom levét és hagyjuk állni negyed órát. Közben a szószokat keverjük el a tojásfehérjével, a keményítő felével, a citrom lereszelt héjával és a fűszerekkel. Keverjük át a hallal és ismét negyed órát pihentessük. A zöldségeket és a megpuhult gombát vágjuk csíkokra. A lecsepegtetett halat, bő olajban, süssük öt percig, majd szedjük ki és csepegtessük le. A forró olajban a zöldségeket süssük át, két perc alatt és ezeket is csepegtessük le. Öntsük ki a wokból az olajat, tegyük bele a megmaradt páclét és a megmaradt keményítővel elkevert alaplét. Forraljuk fel és keverjük bele a sült halat és a zöldségeket. Ha újraforrt már tálalható. Párolt rizst adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||