Csípős sült hal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hirtelen sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Halak, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál osztrigaszósz 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 késhegynyi glutamát 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál szecsuáni bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
3 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
10 dkg bambuszrügy 0 ? ? ? ? ?
5 dkg fafül gomba 0 ? ? ? ? ?
1 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
60 dkg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A halat vágjuk kockára és csavarjuk rá a citrom levét és hagyjuk állni negyed órát. Közben a szószokat keverjük el a tojásfehérjével, a keményítő felével, a citrom lereszelt héjával és a fűszerekkel. Keverjük át a hallal és ismét negyed órát pihentessük. A zöldségeket és a megpuhult gombát vágjuk csíkokra. A lecsepegtetett halat, bő olajban, süssük öt percig, majd szedjük ki és csepegtessük le. A forró olajban a zöldségeket süssük át, két perc alatt és ezeket is csepegtessük le. Öntsük ki a wokból az olajat, tegyük bele a megmaradt páclét és a megmaradt keményítővel elkevert alaplét. Forraljuk fel és keverjük bele a sült halat és a zöldségeket. Ha újraforrt már tálalható.
Párolt rizst adjunk mellé.