Egyiptomi vöröslencse leves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesbetétek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg vöröslencse ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
8 adag fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott hagymát, burgonyát, a fokhagymát és a lencsét felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Közben az őrölt római köményt és a kurkumát a felforrósított olajra dobjuk és 2 percig pirítjuk, majd a levessel felöntjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük, majd a koriandert beleszórva, botmixerrel pürésítjük.
Forrón tálaljuk.