Gyors, rakott karalábé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
30 dkg párizsi 219 11.9 18.2 0 0 40
1 kg karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A párizsit és a karalábét kockára vágjuk. A felhevített olajban a párizsit átsütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban roppanósra pároljuk a karalábét, közben sózva, borsozva. Amíg puhul a tojást, a finomra vágott petrezselymet és a tejfölt elkeverjük. Tepsibe terítjük az összekevert párizsit és a karalábét, leöntjük a tejfölös masszával, majd tetejére szórva a reszelt sajtot, 175 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük.