Cordobai gazpacho (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A 3 tojást főzzük keményre, a szikkadt zsemléket áztassuk be, a sonkát vágjuk apró kockára (igazából szárított, nyers spanyol serrano sonka illene hozzá, de a magyar is tökéletes). A paradicsom csumáját kivágjuk és a széttépkedett zsömlével és az áztatóvizével turmixgépbe tesszük. Beledobjuk a többi hozzávalót és simára törjük. Sóval ízesítjük, majd jól behűtjük. Tálaláskor a felvagdalt tojást és sonkát, külön tálkában, adjuk hozzá és mindenki maga teszi a levesébe. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||