Velővel töltött sertésborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott karajt lehártyázzuk és duplán felszeleteljük, széthajtjuk, majd kiverjük. Két evőkanál olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a kockára vágott velőt rádobva összesütjük, közben ízesítjük sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és pirospaprikával. Végül keverjük péppé és hagyjuk kihűlni. a masszát osszuk el a hússzeleteken, majd hajtsuk félbe, a húsok szélét kenjük meg tojásfehérjével és gyengéden ütögessük meg. A szokásos módon panírozzuk be és középforró olajban süssük aranybarnára. Párolt rizzsel, sült burgonyával és savanyúsággal kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||