Curry marhahússal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Curry marhahússal
Afrikai vízbedara
Curry marhahússal A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára vágott paradicsomot, a reszelt gyömbért, a finomra metélt chilit és koriandert, majd kevergetve tovább pároljuk. Ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk. Amíg puhul, bő, sós vízben megfőzzük, az előzőleg egy éjszakára beáztatott csicseriborsót. A félpuha marhához keverjük a csicseriborsót, a kókusztejet és a mazsolát, majd készre főzzük. Végül belekeverünk két deci joghurtot. A maradék joghurtot, a tálalásnál, a tetejére kanalazzuk és néhány, szép koriander levéllel díszítjük. Afrikai vízbedarával vagy kuszkusszal kínáljuk. Afrikai vízbedara A darált mandulát és a darát elkeverjük, majd a felhevített olajon átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a vizet fokozatosan hozzáadva puhára pároljuk. Kanállal formázható masszát kell kapnunk. Szaftos húsételek, taginék körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||