Sajtkrémmel töltött szilva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Bálint nap, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket szárazon pirítsuk meg és ha kihűltek, durvára darabolva hintsük a sajtkrém tetejére. Behűtve tálaljuk. Étvágyfalatnak, borkorcsolyának ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||