Sajtkrémmel töltött szilva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Bálint nap, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
16 db szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
32 db mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket szárazon pirítsuk meg és ha kihűltek, durvára darabolva hintsük a sajtkrém tetejére.
Behűtve tálaljuk.
Étvágyfalatnak, borkorcsolyának ajánlom.