Burgonyás kolbász (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Töltött, Párolt, Kemence, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A nagyobb darabokra vágott karajt, kevés vízzel leöntve puhára főzzük. A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a reszelt vöröshagymát megpirítjuk benne. Hagyjunk mindent kihűlni. Közben a sonkát vágjuk apró kockára. A húst daráljuk le, de a levét ne öntsük ki. A meghámozott burgonyát reszeljük le, keverjük össze a darált hússal, a sonkával, a fűszerekkel, a szalonnával és a hús főzőlevével. Kóstoljuk meg a masszát és ha szükséges, fűszerezzük. Töltsük szorosan sertés vékonybélbe és arasznyi szakaszonként tekerjük meg, majd a végét kössük el. Hideg helyen pihentessük két órát, majd megszurkálva abáljuk egy órát. A zsírt egy tepsibe tesszük és a kolbászokat 175 fokra előmelegített sütőben egyszer-egyszer megfordítva aranybarnára sütjük. Párolt savanyúkáposztával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||