Borzas meggyeslepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Borzas meggyeslepény
Tésztamorzsa
Borzas meggyeslepény Magozzuk ki a meggyet és hagyjuk lecsöpögni. Amíg csöpög a cukor felét és a fahéjat keverjük el és tegyük félre. A többi hozzávalót, az élesztő felfuttatása nélkül gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki és tegyük tepsibe. Szórjuk rá a meggyet, hintsük meg a fahéjas cukorral, majd terítsük el a tetején a tésztamorzsát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sül. Langyosan vágjuk kockára. Ha sokáig áll az alsó tészta elázik! Tálalhatjuk egy gombóc fagylattal és citromfűvel díszítve. Tésztamorzsa A hideg vajat felkockázzuk és a többi hozzávalóval kézzel vagy géppel morzsásra dolgozzuk. A legegyszerűbb késes robotgéppel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||