Nándi bográcsos lecsója (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Nándi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
5 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 kg zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 kg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymát megpirítjuk a szalonnás zsíron. Közben megsózzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Ha a paprika kissé összeesett, hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot, amikor levet eresztett belekeverjük a pirospaprikát, összeforgatjuk, majd a felkarikázott kolbásszal elkeverve készre főzzük.