Chilis csirkecomb grillezve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük az olajjal. A csirkecombokat bőrös oldalukra fordítjuk és a felsőcombrészt két helyen, az alsócombot egy-egy helyen a csonttal párhuzamosan mélyen bevágjuk, összesen hat vágást ejtünk combonként. Jól beledörzsöljük a fokhagymás olajat, majd megsózzuk, borsozzuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. Fél órát hideg helyen állni hagyjuk, majd grillrácsra tesszük. Öt percenként megfordítva, húsz percig grillezzük. Végül a fóliából kibontva, lecsepegtetve, mindkét oldalát ropogósra sütjük. Sült ananásszal és párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||