Csípős, ropogós ananász (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Gyümölcsök, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az ananászt megtisztítjuk és ujjnyi karikára vágjuk. kivételesen a torszáját nem távolítjuk el, majd a tányéron hagyjuk. A chilis olajjal bekenjük, fél órát állni hagyjuk, majd megszórjuk a barnacukorral és a sóval, azonnal a cukros oldalával lefelé grillre tesszük. Egyszer megfordítva, ekkor cukrozzuk meg a másik oldalát, addig sütjük a grillen, amíg a cukor rákaramellizálódik. Csak közvetlenül sütés előtt cukrozzuk, mert a cukor elolvad és nem lesz ropogós. Azonnal tálaljuk. Szárnyasok mellé isteni köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||