Tojásfasírt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: zsupi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Sült, Főtt, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint zellerkrém 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
5 db tojást keményre főzünk és ledarálunk, majd hozzáadunk két beáztatott kicsavart zsemlét, finomra metélt petrezselymet, zellerkrémet, 1 nyers tojást és sót.
Összedolgozzuk, negyed órát állni hagyjuk, majd pogácsákká formáljuk és olajban kisütjük.
Különböző mártogatósokkal vagy főzelékkel kínálhatjuk.