Likőrös gyümölcssaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Édességek, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Alkoholos, Hideg, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
1 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
1 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
1 db kiwi 61 1 0.6 11.3 3.9 0
1 maréknyi meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
1 maréknyi málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
1/2 dl Cointreau 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meggyet kimagozzuk és a többi gyümölcsöt meghámozva feldaraboljuk. A likőrt, a mézet és a lime kicsavart levét elkeverjük, majd a gyümölcsdarabokkal összeforgatjuk. Tálalás előtt hűtsük be, néhányszor óvatosan keverjük át, hogy a gyümölcsöket jól átjárja a zamatos lé.
Önmagában is finom, de fagylaltra kanalazva maga az álom!