Almaborban főtt nyúl (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A feldarabolt nyulat sózzuk és borsozzuk meg. A vaj felében süssük hirtelen barnára, ekkor adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet. Rövid párolás után, öntsük le a pálinkával és gyújtsuk meg. Ha a lángok kialszanak adjuk hozzá az almabort, szükség esetén utánsózva, lefedve pároljuk puhára. A maradék vajon pároljuk át a meghámozott és kicsumázott almaszeleteket. Az elkészült nyúldarabokkal rakjuk előmelegített tálra. A párolólevet forralással kissé sűrítsük be és öntsük a húsdarabokra. Vajas burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||