Olaszos békacomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olívaolajban a finomra vágott hagymát megpároljuk. Amikor összeesett a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat hozzáadjuk és ezekkel is felpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és a bort, majd kevergetve összefőzzük. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha kissé besűrűsödött és krémessé vált a lángot eloltjuk. A békacombokat sóval, borssal ízesítve állni hagyjuk, amíg a mártás fő. Szárazra itatjuk és meghintjük fátyolnyi liszttel és forró olajban pirosra sütjük. Végül a mártásba keverve, kb 4 perc alatt összefőzzük. Ha előételnek tálaljuk pirítóst kínáljunk mellé, ha főételnek, al dentére főtt spagettivel, összeforgatva, tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||