Hókifli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
igény szerint baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tejfölben elkevert tojássárgájával, cukorral és sóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy éjszakán át, hűtőben pihentessük. Másnak 3 mm vastagra nyújtva pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A körök közepére tegyünk kiskanálnyi lekvárt és a tésztát sodorjuk fel, majd a végét kissé nyomjuk össze, hogy a lekvár, sütés közben ne folyhasson ki. Bármilyen lekvárt használhatunk, de legyen sűrű vagy vegyünk sütésálló lekvárt. 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 10-15 percig. Még forrón forgassuk porcukorba. Bádogdobozban sokáig eláll.