Tejszínes tenger gyümölcsei spagettivel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg tenger gyümölcsei ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újhagymát, zöldjével együtt, felkarikázzuk, majd a felhevített olaj-vaj keveréken átpároljuk, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a bazsalikommal és a lime lereszelt héjával ízesítjük. Hozzáadjuk, a felengedett, tenger gyümölcseit és három perc alatt összesütjük. Felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. Addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Végül a lime levével pikánsra ízesítjük. A közben al dentére, főzött spagettivel összeforgatva, frissiben tálaljuk, megszórva a megmaradt petrezselyemmel.