Bruschetta babbal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Reform konyha, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
Az érett, édes paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. Hozzákeverjük a lecsepegtetett, leöblített, áttört babkonzervet. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes sütő fölött pirítva, szinte más ételt kapunk. A pirított kenyérszeleteket, a félbevágott fokhagymagerezdekkel, bedörzsöljük, majd az extra szűz olívaolajjal bepermetezzük. Végül ráhalmozzuk az összetört paradicsomos babot, megsózzuk, megborozzuk, további olajat permetezünk rá, majd frissiben tálaljuk. Könnyű nyári előétel, grillparti indítója lehet. Koleszban használjunk a paradicsom helyett, pizzakrémet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||