Bruschetta babbal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Reform konyha, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
8 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
8 szelet zsúrkenyér 303 9.6 4 57 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érett, édes paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. Hozzákeverjük a lecsepegtetett, leöblített, áttört babkonzervet. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes sütő fölött pirítva, szinte más ételt kapunk. A pirított kenyérszeleteket, a félbevágott fokhagymagerezdekkel, bedörzsöljük, majd az extra szűz olívaolajjal bepermetezzük. Végül ráhalmozzuk az összetört paradicsomos babot, megsózzuk, megborozzuk, további olajat permetezünk rá, majd frissiben tálaljuk.
Könnyű nyári előétel, grillparti indítója lehet.
Koleszban használjunk a paradicsom helyett, pizzakrémet.