Tejfölben sült busa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Karácsony, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Római tál, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított busát beirdaljuk, majd a fűszerekből és egy evőkanál olajból készült pasztával kívül-belül bedörzsöljük. Egy éjszakát hagyjuk, a hűtőben, állni. Másnap öntsünk olajat egy lefedhető sütőedénybe, a hal oldalán ejtett vágásokba, felváltva, tegyünk paprika, paradicsom és hagymaszeletkéket, ami kimarad, azt tegyük a hasüregébe. Helyezzük a tálba, rakjuk köré, az előzőleg héjában megfőzött, megtisztított, majd felkarikázott burgonyát. Öntsük rá a kevés sóval jól elkevert tejfölt, fedjük le a tálat és 200 fokra előmelegített sütőben pároljuk 40 percig. Vegyük le a fedőt és 20 perc alatt, süssük a tetejét pirosra. Ha szeretjük, a tejfölbe keverhetünk egy-két gerezd zúzott fokhagymát is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||