Bárányhúsos cibereleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott bárányhúst forrásban lévő vízbe dobjuk. Rövid forralás után a képződő habot leszedjük, majd a zöldjével együtt, vékonyra karikázott újhagymát és fokhagymát a lébe dobjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Ha a hús szinte megpuhult, hozzáadjuk a kölest és beleöntjük a ciberét. A tejfölt, a tejszínt, a tojássárgáját és az apróra metélt zöldfűszereket elkeverjük és a forrásban lévő, de már elkészült leveshez öntjük és jól átkeverjük. A lángot eloltjuk. Frissiben tálaljuk ezt az üdítő, pikáns levest. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||