Dióval és roqueforttal töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kifilézzük és középen felszúrjuk. A diót szárazon megpirítjuk, majd ledaráljuk. A zsemle héját lehámozzuk, a belét elmorzsoljuk. A zsemlebelet elkeverjük a darált dióval és ketté osztjuk. Az egyik felét elkeverjük a tojással, a tejföllel és a roquefort sajttal, közben a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük, esetleg óvatosan sózzuk. A masszával betöltjük a csirkemelleket, majd a nyílást, fogpiszkálóval, szorosan lezárjuk. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk. Sütőálló és lefedhető serpenyőben felhevítjük a vaj-olaj keveréket és a csirkemellek mindkét oldalát, hirtelen pirosra sütjük. A serpenyőt lefedjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor a fedőt levesszük és a melleket meglocsoljuk a szafttal és megszórjuk, a megmaradt diós morzsával, ismét lelocsoljuk a szafttal és a hőt 200 fokra emelve, kb 15 perc alatt, aranybarnára sütjük. Burgonyapürével és párolt zöldséggel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||