Burgonyával és káposztával rakott csirke diszkoszban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
20 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot kicsontozzuk és bőröstül ujjnyi csíkokra vágjuk. A megtisztított burgonyát uborkagyalun felszeleteljük. A káposztát néhány vágással rövidebbre daraboljuk. A hagymát finomra vágjuk. Végül a hozzávalókat egy nagy tálban összeforgatjuk. a diszkoszt alufóliával kibéleljük, majd a bacon felével kibéleljük. A tejfölt a botmixer poharába tesszük és a répafélékkel és a fűszerekkel összetörjük. Az alapanyagokat a diszkoszba tesszük, közben a tejföllel locsolgatjuk. Ha mindent bepakoltunk, a megmaradt baconnal befedjük. A diszkoszt lezárva, bő órára parázsba helyezzük.
Felnyitva a diszkoszt, bezsebeljük a dicsőséget.
Ha étkezéskor nincs csend, kérjünk selyemzsinórt, de ez még nem fordult elő.