Thai zöld curry paszta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Csípős, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3-4 evőkanál kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 teáskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál garnéla paszta 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál halszósz 0 ? ? ? ? ?
1 kiskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kiskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db mogyoróhagyma ? ? ? ? ? ?
3 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 szál thai citromfű 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citromfű fásabb részét néhány ütéssel zúzzuk meg, a hagymát vágjuk négybe, a zöldfűszereket tépjük össze és a magokat mozsárban törjük meg. Az össze hozzávalót dobjuk turmixba és keverjük sima masszává. Annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy a turmix még dolgozni tudjon.
Lezárt üvegben, a hűtőben, egy hétig eláll, ha többet csinálunk, fagyasszuk le.
Ha gyerekek is esznek az ételből vagy nem szeretjük a csípőset, a chili mennyiségét csökkentsük. Vegánok a halszósz és a garnéla paszta helyett szójaszósszal készítsék.