Almás, sajtos pulykamell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt pulykamellet megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított olajban, mindkét oldalát, egy-két perc alatt átsütjük. A félbevágott, kicsumázott almát felszeleteljük és a pulykamellel rétegezve tepsibe tesszük. Ráöntjük, a kakukkfűvel és zúzott fokhagymával elkevert joghurtot. Alufóliával szorosan lefedjük a tepsit és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra párolás után a fóliát levesszük és a hús tetejére szórjuk a megreszelt sajtokat. Bő negyed óra alatt aranybarnára sütjük.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.