Harissa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek, Zöldség, Csípős

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez a fűszerkeverék Észak-Afrika-i eredetű. Teszik taginékbe, levesekbe és a terített asztalon is, mindig megtalálható, kis tálkában, hogy mindenki ízesíthesse vele az ételét. A fűszereket mozsárban porrá törjük, majd a fokhagymát és az olajat hozzáadva péppé törjük, ezt lehet botmixerrel is. Üvegben, lezárva, hűtőben hónapokig eláll.