Csirkemell grillezett cukkinivel és vöröslencsés bulgurral (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Kímélő, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
20 dkg bulgur 0 ? ? ? ? ?
1 maréknyi vöröslencse ? ? ? ? ? ?
3 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi kesudió ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit állni. Öntsünk kevés olajat egy magasabb oldalú serpenyőbe és a csirkemelleket süssük hirtelen pirosra minden oldalán. Szedjük ki a húst, majd a megmaradt olajon pirítsuk meg a cukkinit. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. Ha felszívta az összes vizet keverjünk hozzá egy kanál vajat. Kicsit pihentessük majd keverjük hozzá a megpárolt vöröslencsét. Tálaláskor szórjuk meg pirított kesudióval.