Házi pillecukor (marshmellow) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Egy kb. 16 x 16 cm-es műanyag doboz aljába folpackot teszek, vékonyan megolajozom. A robotgép habverőtáljába teszem a zselatint és ráöntöm a 3 evőkanál vizet, elkeverem egy villával. A zöldhöz teszek bele pár csepp ételfestéket és 1/2 kávéskanál mandula aromát. Kis lábosba teszem a mézet, a fél deci vizet, a csipet sót és a cukrot, felforralom és takarék lángon hagyom forrni még 3 percig, közben kevergetem. A forró szirupot vékony sugárban elkezdem önteni a zselatinra, közben a mixer a legalacsonyabb fokozaton megy. Amikor az összes szirup benne van, még keverem tovább 4-5 percig , aztán a maximumra teszem a habverőt és így habosítom még 4-5 percig. A térfogata megnő, kivilágosodik és nyúlóssá válik. Szilikon lapáttal az edénybe kotrom, tetejét olajos kanálháttal simára egyengetem és beteszem a hűtőbe. 2-3 óra alatt teljesen megköt. Kiveszem és vékonyan olajozott tálcára borítom, lehúzom a folpackot róla. Konyhai ollóval csíkokra, majd kis kockákra vágom és meghempergetem a keményítős porcukorban. Lesöpröm a felesleget róla és dobozba teszem. A rózsaszínhez a málnát egy evőkanál vízzel felteszem főni, párat kavarok rajta, majd szűrőn áttöröm. A sűrű málnaléből használok 50 ml-t a sziruphoz és ebből teszek 3 evőkanálnyit a zselatinra is. Tökéletes málnaíz és babarózsaszín pillecukor a végeredmény, mindenféle műanyag nélkül. Ki fogom próbálni szederlével is, illetve 10 ml-t citromlére cserélek a sziruphoz. Nassolni vagy fondant-hoz is szuper! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||