Gombás, uborkás tokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Farsang, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára darabolt bacont az olajon átsütjük, majd megpirítjuk rajta a félfőre vágott hagymát, hozzáadjuk a ceruzányi csíkokra metélt húst és aranybarnára sütjük. Közben megborsozzuk és rászórjuk az apróra szelt fokhagymát. Kevés vizet öntve alá, fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor beledobjuk a feldarabolt gombát és készre főzzük. A végére süssük zsírjára. Keverjük bele a felaprított zeller- és petrezselyemzöldet, a félkarikára vágott uborkát, majd, felöntve a tejszínnel, összeforraljuk. Főtt szélesmetélttel vagy párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||