Csirketagine sárgabarackkal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk és két evőkanál olajon, hirtelen, körbesütjük. A taginébe rakosgatjuk. A megmaradt olajon megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, a vége felé hozzáadva, a darabolt fokhagymát. A csirkehúsra halmozzuk, mellészórjuk az aszalt barackot. A fűszereket megőröljük, a répát és a gyömbért lereszeljük. A lime levét, lereszelt héját a fűszerekkel és a répával, az alaplébe keverjük és a csirkére öntjük. A taginéra rátesszük a tetejét, majd vastag lángelosztón, a lehető legkisebb lángon, másfél órát pároljuk. Néha a húsdarabokat fordítsuk meg. Mire elkészül sűrű, illatos, csodálatos zamatokkal bíró szaft marad alatta. Kuszkusszal vagy bulgurral adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||