Sonkapác, nedves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Pácok 
Cimkék: Pácok

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fenyőmag ? ? ? ? ? ?
1 dkg salétromsó 0 0 0 0 0 0
50 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál feketebors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál majoránna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Annyi vízben amennyi, majd ellepi a húst páclevet főzünk. A sertés sonkáját belehelyezzük. Egy hónapra hideg helyre tesszük, de naponta egyszer megfordítjuk benne a combot. A végén lecsöpögtetjük, hideg vízben leöblítjük, majd szellős helyen megszikkasztjuk, ezután mehet a füstre.