Gombás-almás csirkecomb, ciderben párolva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Gombafélék, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

Gombás-almás csirkecomb, ciderben párolva
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
3 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csípős, mazsolás gersli
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 csésze árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Gombás-almás csirkecomb, ciderben párolva
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban hirtelen megpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A megmaradt olajban, megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, majd rádobva a felszeletelt gombát, közben sózva, borsozva és hozzáadva a kakukkfüvet, zsírjára sütjük. Felöntjük az almaborral, beletesszük az elősütött csirkecombokat és a babért. Lefedjük, majd kis lángon, majdnem puhára pároljuk. Végül, hozzáadjuk a kicsumázott és felkockázott almát. Az alma maradjon kicsit roppanós.
Csípős, mazsolás gerslivel tálaljuk.

Csípős, mazsolás gersli
Az olajat felhevítjük és átpirítjuk benne a gerslit. Felöntjük két csésze vízzel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a chilipelyhet és a citromhéjat. 25 percig főzzük, kis lángon, fedő alatt, majd a mazsolát a tetejére dobva, még tíz percig hagyjuk lefedve párolódni. El lehet a lángot oltani, ha, vastag falú edényben főztük, tegyünk a fedő alá konyharuhát.
Pecsenyevillával összeforgatjuk, majd tálaljuk.