Zöldségekkel grillezett halloumi sajt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Isti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg halloumi sajt 320 20 25 1.3 0 0.088
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Másfél deci olajba dobjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, majd botmixerrel összezúzzuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni néhány órát, időnként rázzuk fel. Szeleteljük fel a zöldségeket, nem túl vékonyra és gyengéden hintsük meg borssal, majd kenjük át a fűszeres olajjal. Húsz percig pihentessük, majd süsük meg grillen, a natúr olajjal átkent sajttal együtt. A sajt oldalamként 2-3 perc alatt megvan, a zöldségeknek kicsit több idő kell. Tegyük tálra a sajtot, rakjuk körbe a zöldségekkel, a salátával és az olajbogyóval. Ki-ki ízlése szerint csepegtesse meg a fűszeres olajjal és citromlével.