Gombával és kacsahússal töltött csigák, cukkinis lepénnyel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Ami DJF
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/4 db kacsacomb 186 19 12 0.4 0 78
igény szerint pesto 0 ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 csomag óriás csigatészta 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2-3 db csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
6-7 db pöfeteg gomba 0 ? ? ? ? ?
1 pohár szegfűgomba 0 ? ? ? ? ?
1 szál újhagyma ? ? ? ? ? ?
igény szerint reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük és kevés olajon és vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Az egészet megsózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a gombákat és tovább sütjük még 15 percig. Amikor elkészült, beleöntjük a tejszínt, majd a reszelt sajttal besűrítjük. Kevés petrezselyemmel megszórjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megtöltjük a csigákat.
A cukkinit jól megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd pihentetjük 10 percig. Levét kinyomkodjuk, belekeverünk 1 tojást és a zsemlemorzsát. Megformázzuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.