Baconos-zsályás pulykafonat (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Adventi receptverseny, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Húsételek Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik szeletből, három, minél hosszabb, ujjnyi vastag rudat tudjunk vágni, de az egyik végét ne vágjuk át teljesen. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a zsályát, ha friss levelet használunk terítsük rá. Minden rúdra fektessünk egy-egy baconszeletet és fonjuk össze a húst a szokásos hármasfonással, majd a szabad véget tűzzük meg. A felhevített olaj-vaj keveréken, süssük elő, a szeleteket, majd tegyük tepsibe. Forraljuk fel a bort a sütőzsiradékkal, majd öntsük a húsra. Fedjük le szorosan alufóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Fél óra múlva, a fóliát vegyük le, a hőt emeljük 180 fokra. A mellet, a szaftjával locsolgatva, süssük pirosra. Párolt rizzsel és zöldséggel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||