Marcipánnal töltött barack (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Advent, Karácsony, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Gyümölcsök, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg marcipánmassza ? ? ? ? ? ?
1/2 dl barackpálinka 0 ? ? ? ? ?
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
40 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
20 dkg tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marcipánt a reszelt csokoládéval és a pálinkával összegyúrjuk, majd akkor gömbökké formáljuk, hogy két kissé kilapított barack közé tehessük. Fogpiszkálóval összetűzzük és megmártjuk az előírás szerint felmelegített bevonómasszában. Kihűlés után mignonpapírba tesszük.