Lazacos tészta zöldségekkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Karácsony, Böjt, Párolt, Hirtelen sült, Wok, Bogrács, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az előpárolt zöldségekhez keverjük. Összeforraljuk és, az előírás szerint, megfőzött, tésztával elkeverve, azonnal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||