Lazacos tészta zöldségekkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Karácsony, Böjt, Párolt, Hirtelen sült, Wok, Bogrács, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
40 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az előpárolt zöldségekhez keverjük. Összeforraljuk és, az előírás szerint, megfőzött, tésztával elkeverve, azonnal tálaljuk.